
زمان مطالعه
05
دقیقه
- وبلاگ کپکوکالا » بتن ریزی در هوای گرم چگونه است؟
4.8
/
5
(
5
امتیاز
)
تاریخ انتشار : 1399/03/05

4.8
/
5
(
5
امتیاز
)
بتن ریزی در هوای گرم چگونه است؟
کاملا واضح است که میان بتن ریزی در هوای گرم و سرد تفاوت هایی وجود دارد. بتن ریزی در هوای گرم ناشی از ترکیبی از شرایط ذیل می باشد که در زمان بتن ریزی پیش می آید:
- دمای بالای هوای محیط
- دمای بالای بتن
- رطوبت نسبی پائین محیط
- جریان باد
- تابش نور خورشید
بتن ریزی در هوای گرم چه مشکلاتی در پی دارد؟
- کاهش سریع روانی بتن که نیاز به افزودن آب به بتن را در محل بتن ریزی افزایش می دهد. افزودن آب به بتن مشکل نوسانات مقاومتی در بتن را به همراه دارد.
- افزایش سرعت گیرش: افزایش دما باعث افزایش سرعت هیدراتاسیون سیمان شده و سرعت گیرش سیمان را افزایش می دهد. اشکال در تراکم بتن، ماله کشی و تشکیل درزهای سرد ناشی از این افزایش سرعت گیرش می باشد.
- افزایش ترکهای ناشی از انقباض در بتن: مشاهدات حاکی از اینست که ترکهای ناشی از انقباض در بتن ریزی در هوای گرم شدید می باشد. این مسئله به این دلیل می باشد که سرعت واکنش بتن در هوای گرم زیاد شده و اعماق بتن نسبت به سطح آن گرادیان دمایی زیادی را تجربه می کند و این تفاوت دمائی باعث ایجاد ترک می شود.
- مشکل کنترل هوای بتن: هوای زیاد در بتن باعث کاهش مقاومت بتن شده و کمبود هوا باعث کاهش دوام بتن در برابر سیکل ذوب و انجماد می شود. تنظیم میزان هوای بتن در هوای گرم کار مشکلی می باشد.
- تشکیل درز سرد: با افزایش سرعت گیرش بتن، فاصله زمانی بین دو بچ بتن ریزی باعث می شود که بتن قدیم به حدی از گیرش رسیده باشد که دیگر قادر به ادامه واکنش با بتن جدید نخواهد بود. این مسئله باعث می شود که مرز بین دو بتن با یک درز که به درز سرد معروف می باشد جدا شود که عامل نفوذپذیری بتن و نهایتا کاهش دوام بتن می شود.
همینطور میتوانید مطلب نحوه بتن ریزی در هوای سرد را در سایت کپکو مشاهده بفرمایید.
حداکثر دمای بتن ریزی در هوای گرم
در هیچ شرایطی، دمای بتن ریزی حجیم در هوای گرم نباید بیش از 32 درجه سلسیوس برای بتن معمولی و 20 درجه سلسیوس برای بتن حجیم باشد. بتنریزی در هوای گرم باید با فراهم کردن شرایط مناسب، اتخاذ تدابیر لازم و تائید دستگاه نظارت صورت گیرد. در هر صورت، اعداد بیان شده، مقادیر حداکثر کلی میباشند و لازم است در هر پروژه و بسته به مشخصات بتن و شرایط هندسی و اجرایی، دمای حداکثر با یک روش محاسباتی تعیین شود
راه حل های بتن ریزی در هوای گرم
- استفاده از یخ مخلوط با آب اختلاط: ذوب یخ به میزان زیادی گرمای حاصل از هیدراتاسیون را جذب خود می کند.
- استفاده از سیمان با سرعت گیرش پائین: فاز بلیت یا دی کلسیم سیلیکات در این نوع سیمانها نسبت به دیگر سیمانها بالاتر می باشد. این فاز سرعت گیرش کمتری نسبت به بقیه فازها دارد. ضمنا بلین سیمان هم تا حد ممکن کم باشد.
- استفاده از پوزولانها: این ترکیبات موادی می باشند که با آهک آزاد واکنش سیمان وارد واکنش می شوند و تشکیل محصول اصلی سیمان را می دهند. با کاهش از مقدار سیمان و جایگزینی با پوزولانها سرعت های گیرش اولیه را می توان تا حدودی کاست.
- استفاده از افزودنی های کندگیر کننده: این افزودنی ها در واکنش هیدراتاسیون اختلال ایجاد کرده و زمان گیرش را افزایش می دهند. با افزایش زمان گیرش سیمان، پیک گرمای حاصل از واکنش پائین آمده و گرمای هیدراتاسیون با شدت کمتری تولید می شود.
- عمل آوری بتن در هوای گرم بسیار مهم می باشد. مرطوب نگهداری سطح بتن در طول دوره کیورینگ لازم می باشد که در شرایطی که هوا گرم بوده و باد می وزد کاری دائمی خواهد بود. استفاده از مواد شیمیائی کیورینگ برای این مسئله بسیار رایج می باشد که با ایجاد یک غشاء ناتراوا بر روی بتن، مانع از تبخیر آب بتن می شوند.
این مطلب را هم بخوانید: افزودنی بتن چیست؟
ثبت دیدگاه